dijous, 4 d’abril del 2013

Regala Montseny, neix  d'una idea sorgida de l'aula de natura de Santa Marta CIEP 1985 (www.viladraueducacio.com) per donar un servei de guiatge per indrets del Montseny plens d'històries i llegendes.
És un regal que podràs fer als teus, i gaudir-ho en companyia dels familiars, amics o amb qui vulguis fins a 20 persones.
Us proposem unes sortides que creiem que poden ser del vostre gust, si no és així ens podeu proposar vosaltres el que voleu fer i farem tot el possible per fer-ho realitat.
Per contactar amb nosaltres podeu fer-ho mitjançant el telèfon o bé a través del email.

Aula de natura Santa Marta CIEP
Telf        93 884 91 31
Email     santamarta@viladraueducacio.com

Aquestes son les nostres propostes
                                         
                                          
                                           
L'Aremany

De camí al Matagalls trobarem, el Castanyer de les nou branques, L'Aremany i la font de les tres Roses. Histories dels Lapidaris que buscaven ametistes "anells de Bisbe", ens faran reviure temps remots.

El cim del Matagalls  (1.696 m )

El Matagalls és un dels tres cims del Massís del Montseny. La seva ascenció ens porta pels variats paisatges del Parc i a gaudir  del patrimoni natural d'aquest espai "Reserva de la Biosfera". Aquesta excursió no us deixarà indiferents. 


El Pujolar Vilarmau

Des de les Païtides, fins al Puig Sa-sucre i el coll de Borderiol, farem un recorregut visual privilegiat a la Plana de Vic i el Collsacabra, per albirar la cresta de Les Agudes i el Matagalls.    


La Sala

Camí ral utilitzat per pagesos,cavallers i bandolers, és ara un camí tranquil que em poc més d'una hora ens porta al mas fortificat de la Sala, casa nadiua del bandoler Joan Sala i Ferrer "Serrallonga". Pel camí coneixerem les històries que amaguen els arbres d'aquest bosc.




El Castanyer de les nou branques

Ja fa prop de dos mil anys que els castanyers ens acompanyen en aquestes contrades. Un camí per gaudir d'uns exemplars centenaris que ens portaran a conèixer històries i llegendes al voltant d'aquests bell exemplars.
L'Erola

Camí em poc desnivell i a una hora del municipi. Masoveria-refugi i ermita, s'hi venera la Mare de Déu de la Erola patrona de Viladrau. A prop de la riera del mateix nom i a mig camí de Sant Segimon, podrem conèixer la història de Fra Onofre i visitar la capella on s'hi celebra l'aplec el darrer diumenge de Maig 


Font de l'Oreneta

El Montseny és conegut també per les seves fonts. Podem fer un recorregut per aquests brolladors de vida i patrimoni  natural, que han viscut histories de Païtides, carboners, bosquerols i excursionistes.
Sant Segimon  (1.250 m )

Santuari encimellat  i vigilat per la capella de Sant Miquel del Barretons. Tenim dues opcions, una amb més desnivell des de Viladrau i l'altre més planera des de Coll Formic. L'Oratori per un cantó i el Roc Fitó per l'altre ens seran els punts de referència per la nostra història particular.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada